L'Oro Verde Di Puglia

Waarom de extra vergine olijfolie van L'Oro Verde di Puglia?

Onze olijfolie is Extra Vergine, Monocultivar Coratina olijfolie. Dit betekent dat voor de productie van onze olijfolie alleen Coratina olijven zijn gebruikt. Monocultivar Coratina olijfolie staat bekend om zijn buitengewone kenmerken die het onderscheiden van andere olijfoliesoorten. Onze olijfolie heeft een intens en robuust smaakprofiel met uitgesproken fruitige tonen en een peperige afdronk. Het is perfect voor liefhebbers van olijfolie die op zoek zijn naar een krachtige en karaktervolle smaak.

Coratina olijven bevatten een aanzienlijke hoeveelheid antioxidanten, zoals alfa-tocoferol (vitamine E), squaleen, luteïne en bovenal bepaalde fenolische verbindingen die naast het werken als directe antioxidanten, cholesterolverlagende en anticarcinogene activiteiten uitoefenen. Dit maakt onze olijfolie zeer waardevol voor uw gezondheid.

Olijfolie heeft een uitstekend ‘rookpunt’. Elke vetsoort heeft namelijk een specifieke tolerantie voor hoge temperaturen, waarbij het afbreekt en verbindingen vormt die giftig zijn voor ons organisme: dit niveau is bij extra vergine olijfolie zodanig dat de organoleptische samenstelling zelfs bij hoge temperaturen en na verschillende kookprocessen onveranderd blijft. De meest geschikte smaakmaker, zowel rauw als om te bakken, is daarom extra vergine olijfolie.

Om alle kwaliteiten van dit waardevolle product het best te bewaren, kiezen wij bij L’Oro Verde di Puglia voor een verpakking in een donkere fles of blik die het beschermen tegen reacties veroorzaakt door licht.

Een lichte fles?

Voor extra vergine olijfolie wordt altijd een donkere fles gebruikt, maar de gearomatiseerde olie heeft de toevoeging van aroma (knoflook, rode peper en basilicum) die de smaak van de olie maskeert en het probleem van oxidatie minder belangrijk maakt voor de smaak van het product. Oxidatie compromitteert de smaak en vermindert de antioxidanten, maar onze Monocultivar Coratina olijfolie is veel sterker in vergelijking met andere extra vergine olijfolie die minder antioxidanten en minder polyfenolen heeft. Daarom kunnen we ons een transparante fles veroorloven waar andere oliën dat waarschijnlijk niet kunnen (zoals de olie van onze concurrent).

Puglia, Italië

Puglia, gelegen in het zuidoosten van Italië, staat bekend om zijn prachtige kustlijn, historische steden en uitgestrekte olijfboomgaarden. Het landschap wordt gedomineerd door kilometerslange rijen olijfbomen die jaarlijks miljoenen liters olijfolie produceren. Puglia is dan ook de grootste producent van olijfolie in Italië en een belangrijke speler op de wereldmarkt.

Naast de olijfboomgaarden heeft Puglia nog veel meer te bieden, zoals witte zandstranden, barokke steden als Lecce en Ostuni en het historische stadje Alberobello, bekend om zijn trulli, unieke witte huisjes met kegelvormige daken.

Het groene goud

Puglia staat bekend om zijn heerlijke en hoogwaardige olijven. Het gunstige klimaat en vruchtbare bodem van de regio maken het ideaal voor het telen van deze voedzame en smaakvolle vrucht. Boeren en olijfolieproducenten in Puglia zijn erg trots op hun producten en velen van hen volgen traditionele en duurzame teeltmethoden om ervoor te zorgen dat hun olijven en olijfolie van de hoogste kwaliteit zijn. Of je nu van ze geniet als een snack, garnering of als hoofdingrediënt in je gerechten, Pugliaanse olijven zullen zeker je smaakpapillen verrukken.

Meld je aan
voor onze nieuwsbrief

En krijg direct 10% korting op je eerstvolgende bestelling!