De geheimen achter de productie van hoogwaardige olijfolie

Productie Olijfolie

In de zonovergoten heuvels van Puglia, gelegen in het zuiden van Italië, schittert een ware schat: L’Oro Verde Di Puglia, een producent van premium olijfolie die bekend staat om zijn kwaliteit en smaak. Maar wat zijn de geheimen achter het productieproces van deze heerlijke olijfolie? In deze blog duiken we dieper in de geheimen achter de productie van hoogwaardige olijfolie, van de boomgaard tot aan uw keukentafel.

Oogsten van de Olijven

Het proces begint met het zorgvuldig oogsten van de olijven op het juiste moment van rijpheid. Dit gebeurt meestal tussen de maanden oktober en november, wanneer de olijven op hun hoogtepunt van smaak en aroma zijn. Bij L’Oro Verde Di Puglia worden de olijven met de hand geplukt, om beschadiging te voorkomen en de beste kwaliteit te garanderen.

Selectie en Reiniging

Na de oogst worden de olijven zorgvuldig gesorteerd om alleen de beste exemplaren te behouden. Vervolgens worden ze grondig gereinigd om eventuele verontreinigingen te verwijderen en de optimale hygiënische omstandigheden te waarborgen.

Malen

Het malen van de olijven is een cruciale stap in het proces, waarbij de vruchten worden verpletterd tot een pasta met behulp van molenstenen of moderne maalapparatuur. Bij L’Oro Verde Di Puglia wordt gebruik gemaakt van een koude persmethode om de optimale smaak en voedingsstoffen te behouden.

Persen

Na het malen wordt de olijvenpasta geperst om de olie te extraheren. Hierbij wordt de pasta onder druk gezet, waardoor de olie vrijkomt en wordt gescheiden van de vaste stoffen. Deze eerste persing staat bekend als “extra vierge” olijfolie, met de hoogste kwaliteit en zuiverheid.

Filtratie en Opslag

Na het persen wordt de olijfolie gefilterd om eventuele restanten te verwijderen en een heldere, zuivere olie te verkrijgen. Vervolgens wordt de olie opgeslagen in roestvrijstalen tanks of donkere glazen flessen om te rijpen en zijn aroma’s te ontwikkelen.

Verpakking en Distributie

Ten slotte wordt de olijfolie zorgvuldig verpakt en gelabeld voor verzending naar liefhebbers over de hele wereld. Bij L’Oro Verde Di Puglia wordt elke fles met trots voorzien van het kenmerkende logo, als symbool van de ongeëvenaarde kwaliteit en authenticiteit van hun product.

Kortom, het productieproces van hoogwaardige olijfolie vereist geduld, vakmanschap en een diepe toewijding aan kwaliteit. Bij L’Oro Verde Di Puglia worden deze principes nauwlettend in acht genomen, resulterend in een olijfolie die niet alleen een culinaire ervaring biedt, maar ook een eerbetoon is aan de prachtige regio van Puglia en zijn eeuwenoude tradities.